tisdag 8 juli 2008

Skydda kvinnan!


Idag avslutades sommarkursen jag har tagit. Vi har fått lära oss hur man ska bete sig i affärsvärlden. Det finns så mycket att känna till. Olika dress codes, när man ska komma till festen, hur man presenterar och hälsar på folk. Ojoj, blir lätt stressigt om man ska följa regelboken.
Ponera följande: Du är en man på konferens utomlands och har blivit bjuden på ett cocktailparty. Företaget som har bjudit in dig skickar en kvinnlig anställd för att hämta dig på hotellet och köra dig till partyt. Ni måste gå någon minut utefter en väg för att komma till bilen. För att visa att du är en artig svensk affärsman och ge ett gott intryck av firman du representerar- på vilken sida av kvinnan ska du gå?

Ja, det är knepiga frågor. Rätt svar är att du ska gå på den sida av kvinnan som är närmast vägen. Seden kommer från längelänge sedan då det inte fanns bilar utan gatorna trafikerades av hästar. Trots att hästar är stora och farliga är de lättskrämda. Män är generellt sett större och starkare än kvinnor och skulle gå närmast gatan för att kunna fånga en skenande häst så att den inte skadade den lillalilla ömtåliga kvinnan.
/Viktoria

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så agerar en äkta gentleman. Lite som att man alltid ser till att barn inte går närmast vägen.

Anonym sa...

Har aldrig ens tänkt på detta men min pojkvän vill alltid gå ytterst mot vägen.