måndag 25 augusti 2008

Like a virgin

Igår på pendeltåget tjuvlyssnade på några tjejers samtal. Jag tänker mig att de var 15-16 år men att bedöma folks ålder blir allt svårare ju äldre man blir. De pratade om sina pojkvänner som ibland var svin och ibland jättegulliga (om man fick en rosa ros). Det är viktigt i relationer att man skickar gulliga sms till varandra. Alla killar fattade inte det.
En av tjejerna sa lite försiktigt - har ni hört att om man inte har sex på ett halvår blir man oskuld igen?
En av tjejerna replikerade snabbt att det där stämmer ju inte.
Nej det stämmer inte.

Den kvinnliga oskulden och mödomshinnan är en mytomspunnen historia. Redan vid namnet börjar ljugeriet, det finns ingen hinna som spricker så blodet sprutar första gången man har samlag. Det som finns är små hudveck och några av dessa kan spricka när man har sex, eller när man går ner i spagat, cyklar eller gör någon annan aktivitet. Spricker hudvecken kan det komma lite blod men det är ingenting som brukar göra ont.
Jag fattade inte om tjejen såg det som något bra eller dåligt om hon skulle få chansen att bli oskuld igen. Jag antar att hon hade haft sex någon gång och nu var lite skrajsen för att bli oskuld igen. Som brådmogen femtonåring är det viktigt att verka erfaren, och inte like a virgin.
/Viktoria

Inga kommentarer: