fredag 25 juli 2008

Varför tillåta äktenskap?


Republikanske presidentkandidaten John McCain har besökt Ellen Degeneres show. Ellen har en grym talkshow där hon i inledningen av varje avsnitt får hela publiken att dansa. Jag tänker mig att det mest är hemmafruar och pensionärer som tittar på talkshows eftersom de går på dagtid. En traditionell talkshow på dagtid brukar förutom intervjuer, innehålla tränings- och matlagningstips. Sånt pratar Ellen inte mycket om. Ellen är flata och är tillsammans med vackra Portia de Rossi. Kalifornien har börjat tillåta gayäktenskap och de ska nu gifta sig. Att Ellen är flata märks sällan i programmet- och varför skulle det egentligen märkas?
Men när McCain besöker hennes program märks det. Han frågas tufft ut om gayäktenskap och det enda svar han till slut kan ge är -ja, vi tycker olika om det.
Ett nyhetsprogram analyserar rått han medverkan i programmet. McCain plockade inga politiska poäng när han försökte vara hipp och avslappnad. De politiska reportrarna menar att han dumförklarar homosexuella och undrar ironiskt varför staten ska tillåta någon att förstöra sitt liv så som man gör genom äktenskap. Det blir allt svårare att prata om äktenskapet som någon heligt och livslångt när hälften av alla äktenskap slutar med skilsmässa. Gör det enkelt och förbjud alla äktenskap istället!
/Viktoria

Inga kommentarer: