onsdag 23 juli 2008

En stark Blondinbella

En av Sveriges mest omtalade bloggare, Blondinbella, har varit på semester i Italien. Under en utekväll på en lyxklubb blev hon utsatt för vad hon beskriver som ett övergrepp.
Att vara ute på klubb utan manligt sällskap är farligt menar hon. Blondinbella anklagar resebolagen för att inte ta sitt ansvar och informera om landet man ska resa till. Hur kulturen är, att italienska flickor inte går ut ensamma. Resebolagen har ingen skuld till Blondinbellas övergrepp. Ett övergrepp är en fruktansvärd sak men det har inte med resebolagen att göra. Det har inte heller med avsaknaden av manligt sällskap att göra.

Övergrepp och tafsningar sker på klubbar i Sverige också. Visst ska man, som Blondinbella var vid händelsen i Italien, kunna vara glad, le och prata med folk. Men man får som tjej inte heller vara rädd för att göra tvärtom. Man behöver inte prata med alla som kommer fram till en. Det går att avböja vänligt men bestämt. Och man måste också försöka klara sig själv utan manligt sällskap. I Slutändan går det bara att lita på sig själv. Tafsar någon så slår jag tillbaka. Det måste komma automatiskt och sitta som en reflex. Det tråkiga är att det kan ta tid att öva upp reflexen. Under tiden kan det vara bra att ha en kille eller kompis med när man går ut. Men ha personen som back-up. Försök först själv. Kränker någon dig är det bäst för din egen självkänsla om det är du som gör någonting åt det.
/Viktoria

Inga kommentarer: